How to tell someone when their fly is unzipped...

>> Tuesday, March 10, 2009

ini contoh lah bah...I day or pernah terjadi, ternampak begini ...how to tell? kalu kawan mangkali senang sikit lagi mau kasi tau ...kalu tidak di kenal & so obvious lagi tu amcm? haha Ini cara kalu dari internet lah ...amcm mau cakap sama tu orang .... :P tia tau orang faham kah tidak ..

1. The cucumber has left the salad.

2. Someone tore down the wall, and your Pink Floyd is hanging out. ..
3. Your soldier ain't so unknown now....
4. Quasimodo needs to go back in the tower and tend to his bells. ...
5. Elvis Junior has LEFT the building!
6. Mini Me is making a break for the escape pod. ..
7. You've got your fly set for "Monica" instead of "Hillary"...
8. You've got a security breach at Los Pantalones. ...???
9. I'm talking about Shaft, can you dig it?
10. Men are From Mars, women can see Your Penis!

kalu in our language? Lebih kurang begini lah kali kan ...
1. ui...sarual ko mcm lain2 ...(sinyum2)
2. zip ko tabuka (bisik2 kunun sana tlinga)
3. buat aksi pigang2 tu zip ..mcm to bobou lah
4. kasi teka teki ...tu kuda lumpat pagar
5. kasi katawa kuat2 ...( kalu kawan yg kawan lah haha)
6. "bagus ko p bli seluar baru lah ..rusak zip ko ni pula"...ni cara sopan lah
7. KASIH BIAR ....haha

nah manatau kamu ada idea lagi hehe..cuba kasi tau :P

13 comments:

chegu carol March 10, 2009 at 8:34 AM  

"bos,keretapi ko blm jalan lah"

Dayve @ sumandak March 10, 2009 at 11:11 AM  

kalau sia kan...

"boss... hari ini sia nampak cuaca macam warna biru *bergantung pada warna itu dalam dia*"

Hahahahaha~

Qhris March 10, 2009 at 4:43 PM  

wakakaaaa chegu...keretapi?? bagus juga ni tp harap tu org faham kan ...

haha sumandak....nasib ada santut kan, kalu nda..hehe

Gallivanter March 10, 2009 at 6:18 PM  

LOL. I blogged about this before too! :-)

Gallivanter
http://www.danielfranklingomez.com

Pirut March 10, 2009 at 7:00 PM  

haha... nice topic mandak.. kalau sa kan, sa turus tarang saja kasi tau.. ataupun sa akan cakap macam ni... "eeiii.. ko suka kasi tingu2 ko punya barang o kan sama urang... "..
hahahahaaa....

GregChai March 10, 2009 at 7:58 PM  

sia tia pandai menegur trus terang jak, "bos, kau punya zip tebuka" hehehe

tapi kalau zip sia yang tebuka and konon la kan ko yang menegur sia akan jawab "jangan takut bah itu burung inda mematuk" hahahahaha

cheers :D, best ko punya entry ari ni...

Mell_f March 10, 2009 at 9:41 PM  

haha..lucu oo si Greg.

Sy pun biasa tegur guna style si chegu. Most of my sabahan friends understand the term jg ba..hehe

Mr. Gee March 10, 2009 at 10:28 PM  

ahahahahahahaha.... kalo sa, sa tulung tarik kasi kuar lagi...wakakaka...

gidong March 11, 2009 at 2:27 AM  

kalau tu urang singaja kasi buka zip dia sebagai style lah ? hahahaha nda perlu bagi tau kah tu ? wakakakaka

cicak March 11, 2009 at 9:46 AM  

haha interesting.

sa ingat, semua paham kalau cakap "kereta api kau bulum sampai"

kalau BI, directly say "your fly is open"

kuai March 11, 2009 at 6:35 PM  

haha...kalo sa, bagus turus tarang la bebeh... kalo ckp bebunga2 turus tu urang nda pandai paham2, lagi la banyak benda lagi terjadi..

'keretapi ko bulum sampai' nti da jawab; 'budu, mana ada keretapi sini Kiki oo' kanogi.. wakakaka

lusu!.. hahaha

Girllyen 'TM' March 11, 2009 at 8:24 PM  

wakakakakka!! Laling.. if sya la kan..

If sya knal..
1) Woiii.. sluar ko belum berzip..
2) kalau yang sensitif.. sya sms dia.. biarpun depan sya.. {zip ko}
3) Ktawa berabis.. sambil berteriak.. ui kawan kawan sekalian.. si anu punya sluar belum berzip! hahaha..

If tidak kenal..
1) Kasi biar.. bisik sama orang lain.. tingu tu orang.. zip dia terbuka..
2) if sya satu orang jak jln waktu tu.. sms kawan kawan sya nampak orang punya zip terbuka.. miahah!

Girllyen 'TM' March 11, 2009 at 8:25 PM  

macam si gidong jak ni dalam gmbr.. hahahah..