Cricket a.k.a cengkerik

>> Wednesday, May 27, 2009

I think cricket is consider grasshopper punya family or the other way?? hya simple things ni pun im not so sure! haha...nway while walking around near where we stay at Mesilau...& rite after hujan berhenti...ngam2lah nampak ni cricket everywhere.....they sounds ...bunyi2 attract my attention ...:)







my advise...please lah dont eat them! hehe kasian bah..ok :)

3 comments:

Mell (tsm4) May 27, 2009 at 2:44 AM  

aaaa..? dui baru sa mo kasi masuk mulut tu cricket. nasib ko bilang jgn makan.

ooo... nw i knw where u saw them. ini yg di hujung jembatan2 tu kan? in a patch of land yg ada tumbuhan macam sayur labu tu? well, u r lucky i guess. sa nampak ni sa jeles.

Bossing May 27, 2009 at 6:31 AM  

biar la dia makan lumis.. Mimang tuhan ciptakan tu daun adalah makanan dia.. let me give 1 rangkaian makanan kio..

Daun - belalang - ayam - manusia

haha..
daun dimakan oleh belalang, and belalang dimakan oleh ayam, ayam dimakan oleh manusia..

so, kalu teda daun, teda la belalang, teda belalang teda la ayam, teda ayam, teda la manusia..

chewahhhh..contoh sija ne..ekekekeke\

tembirang butul sia ne...,!!!!

Qhris May 27, 2009 at 5:02 PM  

merl ekekeke jgn jeles ko pun byk dpt pendapatan tu d jambatan ...nnt lg sy kurik2 apa dpt d jambatan tu masa :P

bosing...kalu kau kitaran makanan ko lebih kurang gini "bosing d makan bossing ...d makan lg bosinggg"....